Telefon: +36 1 400-3060

Termék kategóriák

Kosár: 0 tétel
 x 

A bevásárlókosár üres!

Összesen 0 Ft

Kérdések-válaszok

FAQs - Kérdések-válaszok

- Az úgynevezett kémiai égés általában nem más mint allergiás reakció amely jelentkezhet vörös, viszkető kiütésekben (komolyabb esetben felhólyagosodással, gennyes szivárgással) a körömágy körül az oldalfalaknál valamint a körmök szabad végei alatt.

Ez a típusú reakció általában 24 órával a zselés körmök feltétele után következik be, majd jelentősen erősödik a következő néhány napban és fokozatosan megszűnik a következő egy-két héten.

Az érdekessége ennek a reakciónak, hogy a sorozatos körömépítések után alakul ki. A vendég -túltöltődik- az allergiát kiváltó anyagokkal. Legtöbbször az ilyen vendégnél nem alakul ki allergiás reakció az első körömépítés alkalmával. Általában kell két-három év is ahhoz, hogy egy ilyen típusú allergiás érzékenység kialakuljon. Természetesen ez attól is függ, hogy ki, milyen gyakran kerül kapcsolatba a kiváltó anyagokkal.

A megoldás kulcsa a körömépítő anyagok használatában van. A körömépítő anyagokat kimondottan csak a körmökön szabad használni. Nem szabad a bőrön, vagy a tisztító eszközökön hagyni. Tartsuk távol a zselét a bőrtől és körültekintően töröljük le a zseléletörlővel, miután elkészült a köröm a lámpa alatt. Biztosan ne töröljük bele a bőrbe a zselét a zseléletörlővel és használjunk új letörlő kendőt és folyadékot minden körömnél. Mindig töröljünk egy irányba, mégpedig a körömágytól a köröm szabad vége felé.

- Az UV lámpa olyan fényt ad ki magából amelynek UV sugárzása ugyan olyan mint a természetes napfényé és egyáltalán nem egészségtelen a vendég bőrére. Hosszabb fénybehatás nem okoz problémát, sőt esetenként hasznos is lehet. Például a túl rövid bevilágítás nem eredményez tökéletes kötést ami sok probléma okozója lehet, többek között a meg nem kötött zselé allergiás tüneteket is okozhat. A lámpa UV csövének az élettartama kb. 200-400 óra. Ezután a cső nem produkál már elég UV sugárzást ami nem eredményez megfelelő kötést. Ezért az UV csövet rendszeresen kell cserélni. Az UV lámpa gyakran használható különböző fedő illetve színes lakkok kötésének meggyorsítására annak ellenére, hogy ezek a lakkok nem UV kötésű lakkok. Szinte minden lakk gyorsabban szárad attól a hőtől, amit az UV lámpa kibocsát magából, így a lakkok gyorsabban és erősebben kötnek meg ha tovább tartjuk őket a lámpa alatt. A halogén vagy sima izzó vagy levegőt fújó lakkszárító esetében is ezt a hatást érhetjük el. Az UV kötésű fedőlakk nem távolítható el lakklemosóval, általában ezeket, a fedőrétegeket le kell reszelni.

- Amennyiben a porcelán túl gyorsan köt meleg időben, először is ellenőrizni kell a szalon levegő hőmérsékletét. Lehetőség szerint légkondícionálni kell a szalont. Ezek után ellenőrizni kell a megvilágító lámpa wattszámát. Ne legyen több 60-65 wattnál, mert a 100 wattos égő igen komoly hőt képes termelni, ezáltal nagyon erős a párolgás és gyors a kötés. Ezenkívül ilyen esetekben lehet próbálkozni a nedvesebb keverékkel, valamint a folyadék hűtésével. Tartsuk hűvös helyen a liquidet és mindig csak annyit vegyünk elő amennyi kell az adott munkához. Vigyázzunk ne hűtsük túl a folyadékot, mert ez is negatívan befolyásolhatja a kötést. Ellenőrizzük anyagainkat és a meleg időben keressünk olyan port illetve folyadékot amely kötési ideje hosszabb.

 

- A természetes körmök felületén folyamatosan távozik víz. Ez gyengébb tapadást biztosít, főleg akkor ha ennek a víznek a mennyisége valamilyen okból nagyobb a szokásosnál. A köröm képes elnyelni is nagy mennyiségű vizet, amitől megváltozik a köröm formája és rugalmassága. Ettől lényegesen csökken minden anyag tapadási képessége a természetes körmökön.

A műköröm nem szívja fel a vizet, legalábbis közel sem olyan mértékben, mint a természetes körmök és vastagságából adódóan sem változtatja alakját úgy, mint a természetes körmök, ezért aztán sokkal jobb a körömlakk tapadása a műkörmökön.

- Igen, ha az ecsetet túl sokáig használjuk az sárgulást okozhat. A legtöbb sárgulásért a piszkos, szennyezett ecsetek a felelősek. A jó ecset egy nagyon fontos befektetés, amit az ecset kibontásától kezdve nagyon elővigyázatosan kell kezelni. Néhány tipp:

-Először is az új ecsetet be kell járatni. Egy tiszta narancsfa pálcával jól át kell görgetni a sörtéket, amíg az összes gyári ragasztóanyag el nem tűnik az ecsetről. A por alakban az ecsetben maradó ragasztó sárgulást okoz. Ez a folyamat pontosan elvégezve akár 10 percet is igénybe vehet.

-Soha ne érintsük a sörtéket kézzel, de a körmöket sem, mert a kezünkről az ecsetre vaéamint a körmökre kerülő anyagok, olajok, stb. sárgulást okozhatnak.

-Soha ne tisztítsuk mással az ecsetet mint a porcelán folyadékkal. Ha bele kötött kicsit az ecsetbe az anyag akkor áztassuk a folyadékba egy éjszakára és aztán finoman távolítsuk el az ecsetből a meglágyult anyagot.

-Soha ne olajozzuk, vagy tisztítsuk az ecsetet különböző olajos tisztító anyagokkal. Csak is a folyadék és a por érintkezhet az ecsettel.

-Tartsuk az ecsetet lehetőleg pormentes tartóban. Ne tároljuk az ecsetet sörtével felfelé, mert a visszafelé szivárgó folyadék lassan megoldhatja a sörtéket rögzítő ragasztót.

Lehetőleg tartsuk be ezeket az alap dolgokat és tartsunk mindig tartalék új ecsetet is, bármikor szükség lehet rá. Ha mindent rendben csinálunk akkor egy ecsettel igen hosszú ideig el tudunk dolgozni. Ez az idő akár fél év vagy egy év is lehet.

A fent elmondottakon kívül sárgulást okozhat az is, ha nem a megfelelő por van a folyadékkal használva. Mindig kérjük ki a forgalmazó tanácsát is.

- A zöldülést legtöbbször baktériumok okozzák, melyek egy levegőtlen olajos vagy szennyeződött területre kerültek. A köröm középső része az amelyik a legjobban el van zárva minden levegőzési lehetőségtől. Sajnos ezek a kis apró részek ahol az anyag nem tapad meg rendesen a körmön, szinte észrevehetetlenek. Itt a baktériumok elkezdik felemészteni, megenni az ott lévő anyagokat, olajakat és zöldülést okoznak. Van néhány ok amiért az anyag nem tapad meg rendesen egy apró kis részen:

Okozhatja ezt a túl nedves por-folyadék keverék vagy a rossz előkészítése a körmöknek.

Ellenőrizzük a folyadék-por arányt, valamint használjunk kisebb gömböcskéket, hogy elkerüljük a hirtelen zsugorodását az anyagnak, mivel a hirtelen erős kötés és zsugorodás által létrejöhetnek azok a kis területek ahol a baktériumok képesek lesznek zöldülést okozni.

- Többségében azért lesz levegős a porcelán, mert levegő maradt az ecsetben, vagy nem megfelelő a por/folyadék aránya.Mielőtt használjuk az ecsetet, mártsuk azt be a folyadékba és egy tiszta törlőkendőben alaposan nyomkodjuk ki az ecsetből a beleszorult levegőt. Használjunk megfelelő por/folyadék arányt. A porcelán labdácskának elég nedvesnek kell lennie, hogy könnyen kezelhető legyen, de nem túl nedvesnek, mert akkor lefolyhat az anyag a körömágyra, vagy az oldalfalakon.

- Nagyon sok mítosz kering az UV zselék és a porcelán porok illetve folyadékok körül. Egyik anyag sem "mérgező" és mindegyik anyag használható biztonságosan, ha mindenki betartja az előírásokat. A szalonnak mindenféleképpen megfelelő szellőzéssel kell rendelkeznie és ez alól nincs kivétel! Azért mert egy anyagnak nincs szaga, nem jelenti azt, hogy veszélytelen, valamint, ha egy anyagnak erős szaga van, az nem jelenti azt, hogy veszélyes.

- A körömlak, ugyanúgy mint a zselé, vagy a porcelán, legjobban a matt vagy kicsit érdes felületen tapad meg. A legjobb, ha mielőtt lakkozunk bufferral kicsit felérdesítjük a zselé felületét ami sokkal lakkbarátabb felület. A zselé felülete általában fényes ezért a lakk nem tud sehol megkapaszkodni és végezetül fel pattog. Alaplakk nem szükséges a zselére, mert maga a zselé is elegendő, mint alap.

A stresszpontokon való törés az azt jelenti, hogy a terület gyengén lett felépítve. Nagyon nehéz a stresszpontokon törött körmöt kijavítani. Az oldalfalaktól oldalfalakig végigerősíthetjük a körmöt üvegszövettel ami további keménységet ad a körömnek a stresszponton. Az oldalfalak korrekt előkészítése is nagyon fontos és megelőzheti a törést.

- Fordítva betenni a kezet az UV lámpába az utolsó mozzanat. Ezt akkor szokták csinálni, amikor már kész van a körömépítés, a sablonok le vannak véve és a biztonság kedvéért még ebben a helyzetben is bevilágítják a körmöket. Ez speciálisan akkor jó, amikor a köröm szabad vége fehér zselével lett építve ami önmagában egy nehezen kötő anyag mivel nem engedi be magába az UV fényt úgy, mint az átlátszó zselé. Ezért a fordított kézbetétel segíti a körmök szabad végein a jobb kötést.

 

- A Ha a zselé lekerül oldalakra akkor semmilyen mennyiség sem menti meg a feljöveteltől! Ez az egyik legtrükkösebb része a zselézésnek. A zselé összehúzódik mialatt köt és a körömágy C-íve arra kényszeríti a zselét, hogy lefelé haladjon az oldalfalakon. Nagyon nehéz megtalálni az arany középutat. Nagyon sok gyakorlatra van szükség.  Ezenkívül nagyon sok körmös elhanyagolja az oldalfalak előkészítését. Az oldalfalak ugyan olyan figyelmet igényelnek, mint a körömágy. A megfelelő előkészítés után kezdjük a munkát egy vékony réteg zselével. Figyeljünk arra, hogy ez az első vékony réteg tökéletesen kerüljön fel a körömre és rendesen megkössön az UV lámpa alatt.

Mobil menü